Prajitura `Mustata Bunicului`

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr margarina
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 300 gr zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50 ml apa
  • 150 gr nuca
  • 100 gr gem de caise

Mod de preparare

Cu mixerul bati 4 galbenusuri cu 200 gr margarina , adaugi 200 gr zahar, apa, apa lamaia si la urma faina cu praful de copt. Iese o coca potrivit de moale care se antinde antro tava cu foaie de copt.

Ungi foaia cu gemul si ATENTIE ... se ruleaza cele 2 laturi spre interior si lasi mijlocul de 3-4 cm liber doar cu gemul. Pui tava la copt pt 15 min. In acest timp bati albusul spuma cu 100 gr zahar si nucile macinate. Scoti tava din cuptor si an golul ramas pui umplutura de albus cu nuci. Pui tava iarasi la cuptor pt inca 15-20 min. Pofta buna
Aceasta prajitura este foarte gustoasa dar si foarte aspectoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Placinta cu Visine si Bezea
5
Romania

Placinta cu Visine si Bezea

Placinta cu Visine si Bezea