Ingrediente
● 4 oua |
● 200 gr margarina |
● 350 gr faina |
● 1 praf de copt |
● 300 gr zahar |
● coaja si zeama de la o lamaie |
● 50 ml apa |
● 150 gr nuca |
● 100 gr gem de caise |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Cu mixerul bati 4 galbenusuri cu 200 gr margarina , adaugi 200 gr zahar, apa, apa lamaia si la urma faina cu praful de copt. Iese o coca potrivit de moale care se antinde antro tava cu foaie de copt.
Ungi foaia cu gemul si ATENTIE ... se ruleaza cele 2 laturi spre interior si lasi mijlocul de 3-4 cm liber doar cu gemul. Pui tava la copt pt 15 min. In acest timp bati albusul spuma cu 100 gr zahar si nucile macinate. Scoti tava din cuptor si an golul ramas pui umplutura de albus cu nuci. Pui tava iarasi la cuptor pt inca 15-20 min. Pofta buna
Aceasta prajitura este foarte gustoasa dar si foarte aspectoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura `Mustata Bunicului`" nu uita sa ii faci un review.
Ungi foaia cu gemul si ATENTIE ... se ruleaza cele 2 laturi spre interior si lasi mijlocul de 3-4 cm liber doar cu gemul. Pui tava la copt pt 15 min. In acest timp bati albusul spuma cu 100 gr zahar si nucile macinate. Scoti tava din cuptor si an golul ramas pui umplutura de albus cu nuci. Pui tava iarasi la cuptor pt inca 15-20 min. Pofta buna
Aceasta prajitura este foarte gustoasa dar si foarte aspectoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura `Mustata Bunicului`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
tantelu01
• 08.12.2009 14:05:18
Am incercat sa fac si eu aceasta prajitura. este gustos produsul rezultat, dar ca aspect.... Sunt multe erori in reteta. Eu am respectat toate cantitatile indicate dar faina este prea putina ptr. a obtine un aluat ce se poate rula. Eu am suplimentat cantitatea dar in tava am rulat cu greu aluatul iar dupa prma runda la cuptor, prajitura s-a latit mult in tava iar partea din mijloc s-a umflat si ea. Am turnat totusi compozitia de albus cu nuca la mijloc si la final a iesit ceva ce nu arata deloc a ce spune titlul. E foarte frageda, se sfarama usor dar e gustoasa. Poate persoana care a postat reteta revine cu indicatiile omise.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.01.2012 14:37:18
Buna! Uite ce am incercat eu si a iesit super, e putin diferita, nu am mai lasat mijlocul gol pt ca eu nu am mai rulat marginile. Amestecul de albus batut cu nucile le-am intins uniform peste toata foaia unsa cu gem.
Prajitura ,,Mustata Bunicului”
5 oua calde
200 gr margarina (moale)
350 gr faina + faina de pus pe masa la framantat coca
1 praf de copt,
300 gr zahar,
coaja si zeama de la o lamaie,
50 ml apa,
150 gr nuca,
100 gr gem de caise/prune
2 plicuri zahar vanillat
1 esenta rom
Bati cu mixerul 5 galbenusuri cu 200 g margarina. Adaugi zaharul (200 g), zaharul vanilat, esenta rom, 50 ml apa, putina zeama de lamaie si coaja razuita. Apoi adaugi praful de copt si faina in ploaie (350 g). Mai pui putina faina pana faci o coca potrivit de moale si o intinzi pe masa ca o foaie subtire. Pui foaia in tava tapetata cu hartie de copt (sau tava unsa cu ulei si tapetata cu faina) si o ungi cu gem de caise/prune.
Dupa bati spuma bine cele 5 albusuri, adaugi 100 g zahar ramas si 150 g nuci macinate/pisate. Acest amestec se toarna si se intinde uniform peste foaia unsa cu gem apoi se baga la cuptor la foc mic. Se scoate cand a capatat un aspect usor auriu si se incearca, cu o scobitoare. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Este delicioasa mai ales rece!
Pofta buna!