Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare
Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea,se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti'
Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi,se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi,apoi se taie dupa forma dorita.Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure ,in fir subtire si fructe proaspete.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii