Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Complexitate
redusa
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Ingrediente

  • Blatul:
  • 500 gr faina
  • 150 g untura sau 200g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 150 gr zahar
  • smantana cat cuprinde ca sa obtineti un aluat moale
  • Crema:
  • 1 foaie sfaramata
  • 100 gr rom
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf
  • gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 gr zahar
  • praf cacao
  • sau ciocolata rasa sau carnaciori de ciocolata

Mod de preparare

Din ingredientele de la blat se framanta un aluat moale care se imparte in trei, doua parti egale si una mai mare, fiecare se intinde de marimea unei tavi si se coc pe dosul ei. Inainte de a se introduce in cuptor se impung cu furculita.

Foaia cea mai mare precum si marginile de la foile celelalte (decupam ca sa se potriveasca in tava) se sfarama si se pun intr-un castron. Peste foaia sfaramata se toarna romul. Intre timp se fierb cele 2 linguri de cacao cu 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa, iar cand este gata (se fierbe pana se topeste zaharul poate 2 minute) se toarna peste foaia sfaramata. Apoi se freaca untul spumos cu cele 200 gr zahar praf si se pune peste foaia sfaramata, se amesteca.

Apoi se pune in tava prima foaie, se unge din belsug cu gem de caise se pune crema. Peste a doua foaie se pune din nou gem de caise din belsug si se pune in tava peste crema dar atentie se pune cu partea unsa cu gem in jos, adica lipit de crema.

Apoi pe baia de aburi se bat cele trei albusuri (eu am pus 5) cu 25o gr zahar. Cand e gata se pune peste prajitura din tava si se lasa 24 de ore pana se taie. Deasupra se rade ciocolata sau se pune cacao, sau orice alta decoratie vreti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
5
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos