Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Complexitate
redusa
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Ingrediente

  • Blatul:
  • 500 gr faina
  • 150 g untura sau 200g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 150 gr zahar
  • smantana cat cuprinde ca sa obtineti un aluat moale
  • Crema:
  • 1 foaie sfaramata
  • 100 gr rom
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf
  • gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 gr zahar
  • praf cacao
  • sau ciocolata rasa sau carnaciori de ciocolata

Mod de preparare

Din ingredientele de la blat se framanta un aluat moale care se imparte in trei, doua parti egale si una mai mare, fiecare se intinde de marimea unei tavi si se coc pe dosul ei. Inainte de a se introduce in cuptor se impung cu furculita.

Foaia cea mai mare precum si marginile de la foile celelalte (decupam ca sa se potriveasca in tava) se sfarama si se pun intr-un castron. Peste foaia sfaramata se toarna romul. Intre timp se fierb cele 2 linguri de cacao cu 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa, iar cand este gata (se fierbe pana se topeste zaharul poate 2 minute) se toarna peste foaia sfaramata. Apoi se freaca untul spumos cu cele 200 gr zahar praf si se pune peste foaia sfaramata, se amesteca.

Apoi se pune in tava prima foaie, se unge din belsug cu gem de caise se pune crema. Peste a doua foaie se pune din nou gem de caise din belsug si se pune in tava peste crema dar atentie se pune cu partea unsa cu gem in jos, adica lipit de crema.

Apoi pe baia de aburi se bat cele trei albusuri (eu am pus 5) cu 25o gr zahar. Cand e gata se pune peste prajitura din tava si se lasa 24 de ore pana se taie. Deasupra se rade ciocolata sau se pune cacao, sau orice alta decoratie vreti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Smoothie multicereale și fructe
Bucataras.RO

Smoothie multicereale și fructe

   Cred că-ncepe să-mi placă mult de tot ideea de băutură și mâncare 2 în1. Mai ales că nu e...

Smoothie multicereale și fructe
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola