Blatul:
-cele 10 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, se adauga una cate una cele 10 linguri cu zahar pana se topeste, apoi gabenusurile, parful de copt nestins si zaharul vanilat impreuna cu lingura cu cacao (toate acestea se potmixa cu mixerul).
-usor cu lingura se incorporeaza cele 9 linguri cu faina. Se coace la foc potrivit in tava unsa cu hartie pentru copt. Se incearca cu scobitoarea.
crema:
-se prepara budincile cu zaharul si laptele, se lasa la racit apoi se incorporeaza margarina (cu mixerul)
frisca se mixeaza pana devine spuma.
-blatul se taie in doua cu un cutit subtire, peste prima parte se pune crema, peste crema frisca apoi restul de blat peste care se toarna glazura (atentie-se gasesc glazuri gata preparate).
-se poate orna cu bombonele colorate sau chiar frisca.
Atentie!
-se poate lasa blatul alb, fara cacao si in acest caz budincile pot fi de ciocolata, capsuni, caramel, etc
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaNe plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana...
Tocanita de porc cu legumeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii