Blatul:
-cele 10 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, se adauga una cate una cele 10 linguri cu zahar pana se topeste, apoi gabenusurile, parful de copt nestins si zaharul vanilat impreuna cu lingura cu cacao (toate acestea se potmixa cu mixerul).
-usor cu lingura se incorporeaza cele 9 linguri cu faina. Se coace la foc potrivit in tava unsa cu hartie pentru copt. Se incearca cu scobitoarea.
crema:
-se prepara budincile cu zaharul si laptele, se lasa la racit apoi se incorporeaza margarina (cu mixerul)
frisca se mixeaza pana devine spuma.
-blatul se taie in doua cu un cutit subtire, peste prima parte se pune crema, peste crema frisca apoi restul de blat peste care se toarna glazura (atentie-se gasesc glazuri gata preparate).
-se poate orna cu bombonele colorate sau chiar frisca.
Atentie!
-se poate lasa blatul alb, fara cacao si in acest caz budincile pot fi de ciocolata, capsuni, caramel, etc
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii