100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.
Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.
Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.
Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.
Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatUn desert cu o combinatie delicioasa! O tarta cu ciocolata neagra si bucati intregi de pere aromate! Chiar se face foarte...
Desert tarta cu ciocolata si pereCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii