100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.
Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.
Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.
Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.
Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii