Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Complexitate
redusa
Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Ingrediente

  • Ingrediente foi :
  • 100 gr zahar praf
  • 400 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina rama (sau unt)
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr rama cub
  • 600 gr zahar praf
  • piscot din 7 oua
  • ( 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • din acestea coacem un blat de piscot)
  • 2 sticlute esenta rom
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente glazura:
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina (unt)

Mod de preparare

100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.

Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.

Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.

Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.

Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.

Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
3
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Supa de curcan cu galuste
4
Lasagne
5
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Rulada cu banane
Bucataras.RO

Rulada cu banane

 Ma cam incearca raceala si astazi am fost cam lenesa:D. Bine, noroc ca aveam chef de ceva dulce ca altfel nu mai faceam...

Rulada cu banane
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare