Ingrediente
● 8 oua |
● 250 g zahar |
● 4 plicuri zahar vanilat |
● 10 linguri faina |
● 200 g unt topit |
● 1 l lapte |
● putina sare (un varf de cutit) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Primul lucru pe care il facem este topirea untului, pentru a se racii pana la adaugarea acestuia.
Galbenusurile se separa de albusuri, si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Acestea se amesteca pana cand culoarea galbenusurilor incepe sa se deschida la culoare(adica se albeste putin). Se adauga, faina, untul (rece) si laptele. La sfarsit se pun albusurile batute spuma cu putina sare, amestecand de jos in sus, pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie mai subtire.
Prajitura se pune intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta se da la cuptor pentru aproximativ o ora la foc moderat.
In timpul coacerii, blatul si crema se aleg singure (aceasta poate crapa in timpul coaceri, dar nu este o problema).
Aceasta se serveste dupa ce s-a racit.
La gust este putin asemanatoare cu crema de zahar ars.
Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Inteligenta II" nu uita sa ii faci un review.
Galbenusurile se separa de albusuri, si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Acestea se amesteca pana cand culoarea galbenusurilor incepe sa se deschida la culoare(adica se albeste putin). Se adauga, faina, untul (rece) si laptele. La sfarsit se pun albusurile batute spuma cu putina sare, amestecand de jos in sus, pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie mai subtire.
Prajitura se pune intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta se da la cuptor pentru aproximativ o ora la foc moderat.
In timpul coacerii, blatul si crema se aleg singure (aceasta poate crapa in timpul coaceri, dar nu este o problema).
Aceasta se serveste dupa ce s-a racit.
La gust este putin asemanatoare cu crema de zahar ars.
Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Inteligenta II" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 27.11.2010 22:19:50
nu pot sa adaug prea multe laude