Prajitura Insiropata (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Insiropata (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 1 cana ceai
  • 1 cana zahar (brun)
  • 1 cana nuca de cocos rasa
  • 1 cana gem
  • 8 linguri de ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar
  • faina (000) aprox 500 gr
  • coaja rasa de lamaie si de portocala
  • Ingrediente sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 1 cana zahar
  • 1+1/2 cana apa rece
  • 4 linguri amidon alimentar (sau faina)
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Dizolvati bicarbonatul in ceaiul caldut.
Adaugati restul ingredientelor si amestecati.
Puneti faina pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.

Coaceti in tava (25/35cm), imbracat cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 40 de minute. Lasati blatul sa se raceasca apoi taiati marginile si taiati in bucati potrivite. Taiati apoi fiecare bucata in jumatate, pe orizontala.

Pregatirea siropului:
Caramelizati zaharul apoi turnati apa si lasati sa fiarba pana rezulta un sirop. Lasati sa se raceasca si apoi puneti esenta de rom.

Pregatirea cremei:
Caramelizati zaharul si stingeti cu o cana de apa. Cand caramelul s-a dizolvat complet, adaugati amidonul desfacut intr-o jumatate de cana cu apa rece.

Amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase si fierbeti aprox 10 minute pe foc mic, pana obtineti o crema groasa.
Luati crema de pe foc si amestecati-o cu un pachet de margarina.
Acoperiti cu folie alimentara (ca sa nu faca coaja).
Lasati sa se raceasca.

Asamblarea prajiturii:
Insiropati fiecare bucatica de blat (cate o lingura de sirop este suficienta), apoi puneti o lingura cu crema si puneti deasupra restul blatului, insiropat de asemenea.

Se serveste dupa ce ati tinut-o cateva ore la frigider - ca sa se intareasca bine crema si sa se patrunda aromele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia