Prajitura Insiropata (de Post)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente blat:
1 cana ceai
1 cana zahar (brun)
1 cana nuca de cocos rasa
1 cana gem
8 linguri de ulei
2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar
faina (000) aprox 500 gr
coaja rasa de lamaie si de portocala
Ingrediente sirop:
1 cana zahar
1 cana apa
1 lingura esenta de rom
Ingrediente crema:
1 cana zahar
1+1/2 cana apa rece
4 linguri amidon alimentar (sau faina)
1 pachet margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pregatirea blatului:
Dizolvati bicarbonatul in ceaiul caldut.
Adaugati restul ingredientelor si amestecati.
Puneti faina pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.

Coaceti in tava (25/35cm), imbracat cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 40 de minute. Lasati blatul sa se raceasca apoi taiati marginile si taiati in bucati potrivite. Taiati apoi fiecare bucata in jumatate, pe orizontala.

Pregatirea siropului:
Caramelizati zaharul apoi turnati apa si lasati sa fiarba pana rezulta un sirop. Lasati sa se raceasca si apoi puneti esenta de rom.

Pregatirea cremei:
Caramelizati zaharul si stingeti cu o cana de apa. Cand caramelul s-a dizolvat complet, adaugati amidonul desfacut intr-o jumatate de cana cu apa rece.

Amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase si fierbeti aprox 10 minute pe foc mic, pana obtineti o crema groasa.
Luati crema de pe foc si amestecati-o cu un pachet de margarina.
Acoperiti cu folie alimentara (ca sa nu faca coaja).
Lasati sa se raceasca.

Asamblarea prajiturii:
Insiropati fiecare bucatica de blat (cate o lingura de sirop este suficienta), apoi puneti o lingura cu crema si puneti deasupra restul blatului, insiropat de asemenea.

Se serveste dupa ce ati tinut-o cateva ore la frigider - ca sa se intareasca bine crema si sa se patrunda aromele.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Insiropata (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Insiropata (de Post)