Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Ingrediente

  • 300-350 gr faina (mie mi-a intrat 350 gr, depinde de faina folosita si de gradul ei de umiditate)
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar (se poate folosi si ceva mai putin sau din cel brun)
  • 1 plic de zahar vanilat + esenta pentru un gust de vanilie mai pronuntat (optional)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 5 oua (separate)
  • 1 lingura smantana (optional vezi nota de la sfarsit)
  • 150 g nuca (se pastreaza 50 g pentru presarat deasupra)
  • gem picant (eu am pus caise)
  • zahar pentru batutul albusului

Mod de preparare

Se amesteca faina (300 g) prima data cu untul pana se obtine o consistenta faramicioasa, se adauga zaharul, vanilia (zaharul vanilat), coaja si sucul de lamaie precum si bicarbonatul stins cu lamaie.

Se framanta, se adauga cele 5 galbenusuri, se amesteca ... aici aluatul incepe sa fie foarte lipicios si se incepe sa se adauge tot cate putin din restul de faina, pana se obtine un aluat care se poate modela/intinde, si nelipicios. Se intinde in tava direct, se inteapa cu furculita se pune gem amestecat cu nuca macinata (eu nu am mai amestecat ptr ca nu am avut destula nuca).

Deasupra se intind albusurile batute spuma tare cu zahar (zaharul se adauga in functie de numarul de albusuri pe care vreti sa le folositi si se bate pana la faza de bezea). Peste albusuri se presara putina nuca macinata, se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura medie... se poate pune o foaie alba deasupra prajiturii cand este la jumatatea spre sfarsitul coptului, pentru a nu arde nuca prea tare.

Nota:
Cum reteta este foarte veche si se distinge destul de greu scrisul, cantitatea de faina nu se vede bine... eu am pus cam 350 de g in loc de 300 cat am reusit sa descifrez) si am mai adaugat si o lingura de smantana pentru ca mi s-a parut ca aluatul este cam dens si tare dupa adaugarea ulterioara a fainei... am adaugat totul dintr-o data... trebuia adaugata faina treptat si framantat pana obtineam aluatul dorit. Cantitatea de faina variaza, asa cum am mai spus si inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie