Se amesteca faina (300 g) prima data cu untul pana se obtine o consistenta faramicioasa, se adauga zaharul, vanilia (zaharul vanilat), coaja si sucul de lamaie precum si bicarbonatul stins cu lamaie.
Se framanta, se adauga cele 5 galbenusuri, se amesteca ... aici aluatul incepe sa fie foarte lipicios si se incepe sa se adauge tot cate putin din restul de faina, pana se obtine un aluat care se poate modela/intinde, si nelipicios. Se intinde in tava direct, se inteapa cu furculita se pune gem amestecat cu nuca macinata (eu nu am mai amestecat ptr ca nu am avut destula nuca).
Deasupra se intind albusurile batute spuma tare cu zahar (zaharul se adauga in functie de numarul de albusuri pe care vreti sa le folositi si se bate pana la faza de bezea). Peste albusuri se presara putina nuca macinata, se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura medie... se poate pune o foaie alba deasupra prajiturii cand este la jumatatea spre sfarsitul coptului, pentru a nu arde nuca prea tare.
Nota:
Cum reteta este foarte veche si se distinge destul de greu scrisul, cantitatea de faina nu se vede bine... eu am pus cam 350 de g in loc de 300 cat am reusit sa descifrez) si am mai adaugat si o lingura de smantana pentru ca mi s-a parut ca aluatul este cam dens si tare dupa adaugarea ulterioara a fainei... am adaugat totul dintr-o data... trebuia adaugata faina treptat si framantat pana obtineam aluatul dorit. Cantitatea de faina variaza, asa cum am mai spus si inainte.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii