Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Ingrediente

  • 300-350 gr faina (mie mi-a intrat 350 gr, depinde de faina folosita si de gradul ei de umiditate)
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar (se poate folosi si ceva mai putin sau din cel brun)
  • 1 plic de zahar vanilat + esenta pentru un gust de vanilie mai pronuntat (optional)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 5 oua (separate)
  • 1 lingura smantana (optional vezi nota de la sfarsit)
  • 150 g nuca (se pastreaza 50 g pentru presarat deasupra)
  • gem picant (eu am pus caise)
  • zahar pentru batutul albusului

Mod de preparare

Se amesteca faina (300 g) prima data cu untul pana se obtine o consistenta faramicioasa, se adauga zaharul, vanilia (zaharul vanilat), coaja si sucul de lamaie precum si bicarbonatul stins cu lamaie.

Se framanta, se adauga cele 5 galbenusuri, se amesteca ... aici aluatul incepe sa fie foarte lipicios si se incepe sa se adauge tot cate putin din restul de faina, pana se obtine un aluat care se poate modela/intinde, si nelipicios. Se intinde in tava direct, se inteapa cu furculita se pune gem amestecat cu nuca macinata (eu nu am mai amestecat ptr ca nu am avut destula nuca).

Deasupra se intind albusurile batute spuma tare cu zahar (zaharul se adauga in functie de numarul de albusuri pe care vreti sa le folositi si se bate pana la faza de bezea). Peste albusuri se presara putina nuca macinata, se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura medie... se poate pune o foaie alba deasupra prajiturii cand este la jumatatea spre sfarsitul coptului, pentru a nu arde nuca prea tare.

Nota:
Cum reteta este foarte veche si se distinge destul de greu scrisul, cantitatea de faina nu se vede bine... eu am pus cam 350 de g in loc de 300 cat am reusit sa descifrez) si am mai adaugat si o lingura de smantana pentru ca mi s-a parut ca aluatul este cam dens si tare dupa adaugarea ulterioara a fainei... am adaugat totul dintr-o data... trebuia adaugata faina treptat si framantat pana obtineam aluatul dorit. Cantitatea de faina variaza, asa cum am mai spus si inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia