Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Ingrediente

  • 300-350 gr faina (mie mi-a intrat 350 gr, depinde de faina folosita si de gradul ei de umiditate)
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar (se poate folosi si ceva mai putin sau din cel brun)
  • 1 plic de zahar vanilat + esenta pentru un gust de vanilie mai pronuntat (optional)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 5 oua (separate)
  • 1 lingura smantana (optional vezi nota de la sfarsit)
  • 150 g nuca (se pastreaza 50 g pentru presarat deasupra)
  • gem picant (eu am pus caise)
  • zahar pentru batutul albusului

Mod de preparare

Se amesteca faina (300 g) prima data cu untul pana se obtine o consistenta faramicioasa, se adauga zaharul, vanilia (zaharul vanilat), coaja si sucul de lamaie precum si bicarbonatul stins cu lamaie.

Se framanta, se adauga cele 5 galbenusuri, se amesteca ... aici aluatul incepe sa fie foarte lipicios si se incepe sa se adauge tot cate putin din restul de faina, pana se obtine un aluat care se poate modela/intinde, si nelipicios. Se intinde in tava direct, se inteapa cu furculita se pune gem amestecat cu nuca macinata (eu nu am mai amestecat ptr ca nu am avut destula nuca).

Deasupra se intind albusurile batute spuma tare cu zahar (zaharul se adauga in functie de numarul de albusuri pe care vreti sa le folositi si se bate pana la faza de bezea). Peste albusuri se presara putina nuca macinata, se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura medie... se poate pune o foaie alba deasupra prajiturii cand este la jumatatea spre sfarsitul coptului, pentru a nu arde nuca prea tare.

Nota:
Cum reteta este foarte veche si se distinge destul de greu scrisul, cantitatea de faina nu se vede bine... eu am pus cam 350 de g in loc de 300 cat am reusit sa descifrez) si am mai adaugat si o lingura de smantana pentru ca mi s-a parut ca aluatul este cam dens si tare dupa adaugarea ulterioara a fainei... am adaugat totul dintr-o data... trebuia adaugata faina treptat si framantat pana obtineam aluatul dorit. Cantitatea de faina variaza, asa cum am mai spus si inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie