Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

300-350 gr faina (mie mi-a intrat 350 gr, depinde de faina folosita si de gradul ei de umiditate)
200 gr unt
50 gr zahar (se poate folosi si ceva mai putin sau din cel brun)
1 plic de zahar vanilat + esenta pentru un gust de vanilie mai pronuntat (optional)
1/2 lingurita de bicarbonat stins cu suc de lamaie
coaja rasa si zeama de la o lamaie
5 oua (separate)
1 lingura smantana (optional vezi nota de la sfarsit)
150 g nuca (se pastreaza 50 g pentru presarat deasupra)
gem picant (eu am pus caise)
zahar pentru batutul albusului

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se amesteca faina (300 g) prima data cu untul pana se obtine o consistenta faramicioasa, se adauga zaharul, vanilia (zaharul vanilat), coaja si sucul de lamaie precum si bicarbonatul stins cu lamaie.

Se framanta, se adauga cele 5 galbenusuri, se amesteca ... aici aluatul incepe sa fie foarte lipicios si se incepe sa se adauge tot cate putin din restul de faina, pana se obtine un aluat care se poate modela/intinde, si nelipicios. Se intinde in tava direct, se inteapa cu furculita se pune gem amestecat cu nuca macinata (eu nu am mai amestecat ptr ca nu am avut destula nuca).

Deasupra se intind albusurile batute spuma tare cu zahar (zaharul se adauga in functie de numarul de albusuri pe care vreti sa le folositi si se bate pana la faza de bezea). Peste albusuri se presara putina nuca macinata, se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura medie... se poate pune o foaie alba deasupra prajiturii cand este la jumatatea spre sfarsitul coptului, pentru a nu arde nuca prea tare.

Nota:
Cum reteta este foarte veche si se distinge destul de greu scrisul, cantitatea de faina nu se vede bine... eu am pus cam 350 de g in loc de 300 cat am reusit sa descifrez) si am mai adaugat si o lingura de smantana pentru ca mi s-a parut ca aluatul este cam dens si tare dupa adaugarea ulterioara a fainei... am adaugat totul dintr-o data... trebuia adaugata faina treptat si framantat pana obtineam aluatul dorit. Cantitatea de faina variaza, asa cum am mai spus si inainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Hindenburg ( Bunicii)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dumiany
•  06.11.2010 15:06:34

Arata bineee.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Hindenburg (Reteta Bunicii)