Prajitura Georgiana

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Blat:
zahar 200gr
faina 500gr
nuci macinate 200gr
ulei 6 lg
apa minerala (suc) 400 ml
praf de copt 2 pachetele
esenta de rom
Crema:
frisca vegetala 600ml
gelatina 2 pliculete
zahar 100gr
jeleu 1 plic
esenta de vanilie
Sirop:
zahar 200gr
apa 200 ml
o lamaie
Decor:
frisca vegetala 300 ml

Mod de preparare

Mod de preparare (blat):
ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava (34/40) si se coace la foc potrivit. Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic, dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.

Intre timp se prepara crema astfel: batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie. Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate. Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Este o prajitura de post foarte buna poate fi incercata mai ales ca suntem in post
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Georgiana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Nally
•  26.03.2014 21:38:00

Foarte buna prajitura! Am facut-o deja de cateva ori, si pot spune ca e vedeta in perioada de post! Multumesc pentru reteta!

LORY
•  29.03.2010 22:19:55

Sildra draga frisca care am folosit-o eu nu contine proteina din lapte...se numeste Maestro...am verificat

sildra
•  15.03.2010 21:40:36

Imi pare rau, dar frisca vegetala nu este de post contine proteina din lapte

LORY
•  13.01.2010 22:10:01

dumiany multumesc pentru aprecieri

dumiany
•  13.01.2010 22:08:45

draga LORY ai oprezentare la prajituri de nota zece.felicitari!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Georgiana