Prajitura Georgiana

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Blat:
zahar 200gr
faina 500gr
nuci macinate 200gr
ulei 6 lg
apa minerala (suc) 400 ml
praf de copt 2 pachetele
esenta de rom
Crema:
frisca vegetala 600ml
gelatina 2 pliculete
zahar 100gr
jeleu 1 plic
esenta de vanilie
Sirop:
zahar 200gr
apa 200 ml
o lamaie
Decor:
frisca vegetala 300 ml

Mod de preparare

Mod de preparare (blat):
ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava (34/40) si se coace la foc potrivit. Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic, dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.

Intre timp se prepara crema astfel: batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie. Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate. Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Este o prajitura de post foarte buna poate fi incercata mai ales ca suntem in post
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Georgiana" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la LORY

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Georgiana