Prajitura Georgiana

Complexitate
medie
Prajitura Georgiana

Ingrediente

  • Blat:
  • zahar 200gr
  • faina 500gr
  • nuci macinate 200gr
  • ulei 6 lg
  • apa minerala (suc) 400 ml
  • praf de copt 2 pachetele
  • esenta de rom
  • Crema:
  • frisca vegetala 600ml
  • gelatina 2 pliculete
  • zahar 100gr
  • jeleu 1 plic
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • zahar 200gr
  • apa 200 ml
  • o lamaie
  • Decor:
  • frisca vegetala 300 ml

Mod de preparare

Mod de preparare (blat):
ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava (34/40) si se coace la foc potrivit. Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic, dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.

Intre timp se prepara crema astfel: batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie. Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate. Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Este o prajitura de post foarte buna poate fi incercata mai ales ca suntem in post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici