Ingrediente
● 9 albusuri |
● 9 linguri zahar |
● 6 linguri faina |
● 6 linguri nuca macinata |
● praf de copt |
● Crema: |
● 10 galbenusuri |
● 12 linguri de zahar |
● 250 grame unt |
● 6 linguri nuca taiata si prajita |
● 2 linguri cafea ness |
● Glazura: |
● 1 albus |
● 6 linguri zahar pudra |
● suc de lamaie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se fac trei foi:
Se bat spuma trei albusuri cu trei linguri zahar. Cand spuma e tare se adauga 2 linguri nuca macinata si 2 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa si tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, maxim 10 minute. La fel procedati si cu urmatoarele doua foi.
Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (optional puteti adauga si o lingura de faina si trei linguri de lapte la galbenusuri) si se pun la fiert pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat compozitia, se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de nuca prajita si ness-ul.
Glazura
Se freaca bine albusul cu zaharul pudra. Cand a capatat o consistenta alba, se adauga sucul de la jumatate de lamaie. Se mai amesteca putin sa se omogenizeze foarte bine si se intinde peste ultima foaie.
Se umplu foile cu crema, iar deasupra se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Foarte Fina" nu uita sa ii faci un review.
Se bat spuma trei albusuri cu trei linguri zahar. Cand spuma e tare se adauga 2 linguri nuca macinata si 2 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa si tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, maxim 10 minute. La fel procedati si cu urmatoarele doua foi.
Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (optional puteti adauga si o lingura de faina si trei linguri de lapte la galbenusuri) si se pun la fiert pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat compozitia, se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de nuca prajita si ness-ul.
Glazura
Se freaca bine albusul cu zaharul pudra. Cand a capatat o consistenta alba, se adauga sucul de la jumatate de lamaie. Se mai amesteca putin sa se omogenizeze foarte bine si se intinde peste ultima foaie.
Se umplu foile cu crema, iar deasupra se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Foarte Fina" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.03.2010 22:07:48
sa stii ca imi place foarte mult praji, cu siguranta am sa o prepar