Prajitura Foarte Fina

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

9 albusuri
9 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri nuca macinata
praf de copt
Crema:
10 galbenusuri
12 linguri de zahar
250 grame unt
6 linguri nuca taiata si prajita
2 linguri cafea ness
Glazura:
1 albus
6 linguri zahar pudra
suc de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se fac trei foi:
Se bat spuma trei albusuri cu trei linguri zahar. Cand spuma e tare se adauga 2 linguri nuca macinata si 2 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa si tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, maxim 10 minute. La fel procedati si cu urmatoarele doua foi.

Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (optional puteti adauga si o lingura de faina si trei linguri de lapte la galbenusuri) si se pun la fiert pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat compozitia, se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de nuca prajita si ness-ul.

Glazura
Se freaca bine albusul cu zaharul pudra. Cand a capatat o consistenta alba, se adauga sucul de la jumatate de lamaie. Se mai amesteca putin sa se omogenizeze foarte bine si se intinde peste ultima foaie.

Se umplu foile cu crema, iar deasupra se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Foarte Fina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinaraluca2000
•  15.03.2010 22:07:48

sa stii ca imi place foarte mult praji, cu siguranta am sa o prepar

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Foarte Fina