Prajitura Fina cu Visine

Postat pe: 16-11-2013
(0)

Ingrediente

150 gr zahar
160 gr unt
150 gr faina alba de prajituri
4 oua
2 linguri de lapte sau de smintina de frisca
Visine pentru prajituri (doar 1/2 pahar mai aveam si atit am pus, au fost conservate doar cu zahar) insa in reteta din revista au folosit 400 gr zmeura proaspata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
- separam albusurile de galbenusuri
- untul moale (cremos) il batem spuma cu zaharul
- peste crema de unt si zahar adaugam galbenusurile unul cite unul si batem mereu cu mixerul
- cind s-au incorporat toate galbenusurile adaugam intii cele doua linguri de smintina / lapte si apoi pe rind albusurile batute spuma si faina (o lingura de albusuri spuma o lingura de faina cernuta si iar albusuri, faina etc...) amestecind mereu de sus in jos.

- intr-o forma rotunda de 24 cm daca vreti o prajitura mai inalta sau de 26 cm cum am folosit eu puneti hirtia de copt (umezita si apoi stoarsa bine in pumn, se va intinde perfect in tava) si turnati compozitia
- asezati fructele si introduceti prajitura la cuptor la 180°c in cuptorul deja incalzit
- coaceti cca 45 minute

- cind prajitura s-a racit, taiati si pudrati cu zahar pudra
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Fina cu Visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Fina cu Visine