Prajitura Fara Oua

Complexitate
redusa
Prajitura Fara Oua

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cescute ulei
  • 6 cescute zahar
  • 4 cescute lapte
  • 8 cescute faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa fin
  • un varf de cutit sare
  • Sirop de insiropat:
  • 600ml apa
  • lamaia ramasa fara coaja
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de zmeura
  • 1 plic praf de budinca de lamaie
  • 150 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 1,200 l lapte

Mod de preparare

Blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.

Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit. In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.

Sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul. Siropul se lasa la racit.

Crema:
Se pun 700 ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100 ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.

Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul (50 g) si se lasa la racit.

Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.
Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se lega mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata (poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie