Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • -150 gr zmeura congelata
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata
  • -200 gr ciocolata
  • -200 gr frisca lichida
  • Pt sirop:
  • -1 lingura zahar
  • -2 linguri cafea
  • -4 linguri apa

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava mai mica 24 x 20 cm, pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. 
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si esenta de rom.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam cate o lingura de faina, amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor, pentru 20-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Pana se coace blatul, preparam umplutura.
Incepem cu crema cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca.
Intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si punem peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz, incalzim la foc mic, frisca cu ciocolata si amestecam in continuu, pana se topeste. Atentie foarte mare sa nu fiarba.
Lasam sa se raceasca foarte bine, cand se poate pune la frigider, o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5 - 2 ore) sau la congelator (30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator, o batem bine pana se intareste.

Crema cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita, sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza.
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele, gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie.
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.
Punem la frigider.

Pregatim siropul pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii, adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa, trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca. Lasam la racit.

Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit.
Peste el punem crema cu zmeura si nivelam, apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam.
Asezam partea ramasa de blat, insiropam si punem restul de crema cu ciocolata. Nivelam si decoram.

Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Pizza prosciutto e funghi
Bucataras.RO

Pizza prosciutto e funghi

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar...

Pizza prosciutto e funghi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala