Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • -150 gr zmeura congelata
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata
  • -200 gr ciocolata
  • -200 gr frisca lichida
  • Pt sirop:
  • -1 lingura zahar
  • -2 linguri cafea
  • -4 linguri apa

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava mai mica 24 x 20 cm, pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. 
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si esenta de rom.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam cate o lingura de faina, amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor, pentru 20-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Pana se coace blatul, preparam umplutura.
Incepem cu crema cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca.
Intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si punem peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz, incalzim la foc mic, frisca cu ciocolata si amestecam in continuu, pana se topeste. Atentie foarte mare sa nu fiarba.
Lasam sa se raceasca foarte bine, cand se poate pune la frigider, o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5 - 2 ore) sau la congelator (30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator, o batem bine pana se intareste.

Crema cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita, sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza.
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele, gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie.
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.
Punem la frigider.

Pregatim siropul pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii, adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa, trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca. Lasam la racit.

Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit.
Peste el punem crema cu zmeura si nivelam, apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam.
Asezam partea ramasa de blat, insiropam si punem restul de crema cu ciocolata. Nivelam si decoram.

Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia