Prajitura Domino

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Domino

Ingrediente

  • Pt. foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana
  • Pt. umpluturi:
  • gem de caise
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 500 g rahat colorat
  • Pt. glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas, se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm, cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se asaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se asaza cu grija peste gem.

Rahatul se taie bucatele mici si se asaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea, pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp, se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Clatite cu dulceata de cirese
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata de cirese

Clatite cu dragoste pregatite!

Clatite cu dulceata de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin