Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas, se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm, cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se asaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se asaza cu grija peste gem.
Rahatul se taie bucatele mici si se asaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea, pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Intre timp, se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa.
Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii