Prajitura `dintele Negresei`

Postat pe: 20-01-2014
(1)

Ingrediente

Pentru primul strat (pentru blat):
250 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru tapetarea tavii
200 g zahar extrafin
4 galbenusuri
250 g faina 000 proaspat cernuta
2 linguri cu cacao proaspat cernuta
100 ml lapte
un praf de bicarbonat (cat cuprindeti intre doua degete)
Pentru al doilea strat:
4 albusuri
240 g zahar extrafin
Pentru glazura:
150 g zahar extrafin
3 - 6 linguri cu apa
2 - 3 linguri cu cacao (dupa preferinta)
1/2 lingurita cu unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Pentru primul strat:
- Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde.
- Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa.
- Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec).
- Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena.
- Bicarbonatul se amesteca cu faina.
- Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt.
- Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula.
- Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece ”testul scobitorii).
- In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat.

Pentru al doilea strat:
- Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul.
- Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul.
- Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil.
- Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura:
- Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa).
- Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena.
- Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura `dintele Negresei`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  05.02.2014 14:39:34

Imi cer scuze, am omis din lista ingredientelor cantitatea de lapte: am folosit 100 ml lapte.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura `dintele Negresei`