Prajitura `dintele Negresei`

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `dintele Negresei`

Ingrediente

  • Pentru primul strat (pentru blat):
  • - 250 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru tapetarea tavii
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 4 galbenusuri
  • - 250 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 2 linguri cu cacao proaspat cernuta
  • - 100 ml lapte
  • - un praf de bicarbonat (cat cuprindeti intre doua degete)
  • Pentru al doilea strat:
  • - 4 albusuri
  • - 240 g zahar extrafin
  • Pentru glazura:
  • - 150 g zahar extrafin
  • - 3 - 6 linguri cu apa
  • - 2 - 3 linguri cu cacao (dupa preferinta)
  • - 1/2 lingurita cu unt

Mod de preparare

Pentru primul strat:
- Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde.
- Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa.
- Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec).
- Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena.
- Bicarbonatul se amesteca cu faina.
- Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt.
- Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula.
- Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece ”testul scobitorii).
- In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat.

Pentru al doilea strat:
- Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul.
- Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul.
- Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil.
- Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura:
- Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa).
- Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena.
- Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti