Prajitura `dintele Negresei`

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `dintele Negresei`

Ingrediente

  • Pentru primul strat (pentru blat):
  • - 250 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru tapetarea tavii
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 4 galbenusuri
  • - 250 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 2 linguri cu cacao proaspat cernuta
  • - 100 ml lapte
  • - un praf de bicarbonat (cat cuprindeti intre doua degete)
  • Pentru al doilea strat:
  • - 4 albusuri
  • - 240 g zahar extrafin
  • Pentru glazura:
  • - 150 g zahar extrafin
  • - 3 - 6 linguri cu apa
  • - 2 - 3 linguri cu cacao (dupa preferinta)
  • - 1/2 lingurita cu unt

Mod de preparare

Pentru primul strat:
- Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde.
- Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa.
- Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec).
- Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena.
- Bicarbonatul se amesteca cu faina.
- Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt.
- Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula.
- Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece ”testul scobitorii).
- In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat.

Pentru al doilea strat:
- Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul.
- Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul.
- Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil.
- Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura:
- Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa).
- Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena.
- Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa