Prajitura Din Iaurt

Complexitate
redusa
Prajitura Din Iaurt

Ingrediente

  • 16 kg iaurt (4 cutii a cate 400g fiecare)
  • 24 linguri zahar
  • 400 gr biscuiti patrati
  • 1 borcan compot piersici (sau caise)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri nes sau 4 lingurite
  • 3 plicuri gelatina fina maruntita
  • 150 ml apa rece
  • 2 tavi de chec
  • folie alimentara

Mod de preparare

In doua vase punem cate 2 cutii iaurt. Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.

Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece, apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie! ! ! nu lasam sa fiarba, lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza.

In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii (biscuitii doar ii scufundam in zeama ) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara (lasam marginile foliei mai lungi).

Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.

Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Tarte aperitiv cu pasta de ton
Bucataras.RO

Tarte aperitiv cu pasta de ton

Tarte aperitiv cu pasta de ton
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala