Prajitura Din Iaurt

Complexitate
redusa
Prajitura Din Iaurt

Ingrediente

  • 16 kg iaurt (4 cutii a cate 400g fiecare)
  • 24 linguri zahar
  • 400 gr biscuiti patrati
  • 1 borcan compot piersici (sau caise)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri nes sau 4 lingurite
  • 3 plicuri gelatina fina maruntita
  • 150 ml apa rece
  • 2 tavi de chec
  • folie alimentara

Mod de preparare

In doua vase punem cate 2 cutii iaurt. Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.

Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece, apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie! ! ! nu lasam sa fiarba, lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza.

In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii (biscuitii doar ii scufundam in zeama ) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara (lasam marginile foliei mai lungi).

Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.

Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
4
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Tajine de pui cu prune si caise uscate
Bucataras.RO

Tajine de pui cu prune si caise uscate

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima...

Tajine de pui cu prune si caise uscate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty