Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga amidonul amestecat cu praful de copt, apoi se pune laptele si laptele praf degresat. La final se adauga esenta de lamaie si se omogenizeaza. Incorporam spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt(tava mea are 22 cm) si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic. O lasam aprox. 10-15 minute sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.
Crema de vanilie:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul, apoi adaugam amidonul. Turnam treptat laptele si dam oala pe foc mic. Amestecam in compozitie incontinuu cu un tel, pana cand aceasta se ingroasa. Cand este gata, se inchide focul si se adauga esenta de vanilie, apoi se amesteca. Se lasa la racit. Pentru a o raci mai repede puteti pune vasul cu crema in alt vas cu apa rece.
Asamblare:
Intr-un bol mic amestecam apa cu indulcitorul si esenta.
Punem pe un platou blatul racit complet, il insiropam, apoi adaugam crema de vanilie rece(eu am pus in jurul blatului si inelul tavii in care l-am copt). Zmeura o spalam (dupa ce spal zmeura, o pun pe un servetel pentru a se absoarbe apa), apoi o adaugam peste crema de vanilie.
Dam prajitura la frigider, apoi o servim.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSunt cele mai bune sarmale ever....
Sarmale cu ciuperci de postEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii