Prajitura dietetica cu crema de vanilie, zmeura si aroma de lamaie

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Prajitura dietetica cu crema de vanilie, zmeura si aroma de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 20 g amidon sau 1/2 plic praf de budinca de lamaie
  • 7 linguri lapte praf degresat
  • 7 linguri lapte degresat
  • 3-4 linguri indulcitor Green Sugar sau adaugati dupa gust
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de lamaie(daca ati pus praf de budinca de lamaie, puteti renunta la esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 600 ml lapte degresat
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 3-4 linguri indulcitor sau adaugati dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • indulcitor
  • esenta de lamaie
  • In plus: zmeura

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga amidonul amestecat cu praful de copt, apoi se pune laptele si laptele praf degresat. La final se adauga esenta de lamaie si se omogenizeaza. Incorporam spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt(tava mea are 22 cm) si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic. O lasam aprox. 10-15 minute sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Crema de vanilie:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul, apoi adaugam amidonul. Turnam treptat laptele si dam oala pe foc mic. Amestecam in compozitie incontinuu cu un tel, pana cand aceasta se ingroasa. Cand este gata, se inchide focul si se adauga esenta de vanilie, apoi se amesteca. Se lasa la racit. Pentru a o raci mai repede puteti pune vasul cu crema in alt vas cu apa rece.

Asamblare:

Intr-un bol mic amestecam apa cu indulcitorul si esenta.

Punem pe un platou blatul racit complet, il insiropam, apoi adaugam crema de vanilie rece(eu am pus in jurul blatului si inelul tavii in care l-am copt). Zmeura o spalam (dupa ce spal zmeura, o pun pe un servetel pentru a se absoarbe apa), apoi o adaugam peste crema de vanilie.

Dam prajitura la frigider, apoi o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie