Prajitura Desteapta Mea

Postat pe: 27-09-2010
(9)

Ingrediente

4 oua
1/2 litru lapte
100 g unt
150 g zahar
5 linguri faina
zahar vanilat
coaja de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Untul, zaharul si 5 linguri lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, faina (faina nu mai mult de 5 linguri) si laptele, amestecand tot timpul.

Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie amestecand usor de sus in jos. Toata compozitia se toarna intr-o tava (unsa sau imbracata cu hartie de copt). Se coace la 150 grade C, 50-60 min.

Se taie rece.

Se poate servi cu scortisoara deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Desteapta Mea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

isa67
•  21.01.2012 20:10:17

dupa 2 h am cedat nervos si am oprit cuptorul. a scazut teribil de la 5 cm inaltime a ajuns da 1,5 cm si e o treaba moale cu crusta si blat :((

isa67
•  21.01.2012 19:24:17

ramane moaleeee si dupa 1 ora jum :( are consistenta de crema de zahar ars

diana16voicu
•  20.01.2012 19:05:26

isi alege singura crema...

tantelu01
•  11.03.2010 09:22:14

Crema se alege singura la copt. Cand torni compozitia aia zemoasa in tava, nici nu visezi ca o sa iasa trei straturi diferite. La mine se comanda acum in fiecare saptamana cate o tava....desteapta :) La reteta de prajitura "desteapta mea II" este si specificatia ca tava in cuptor trebuie pusa pe ultimul nivel de sus, si nu trebuie deschis cuptorul o ora. Focul trebuie f. mic, cum spune reteta, la 150grade.

tantelu01
•  26.02.2010 10:55:37

Am uitat sa ti spun ca nu precizezi care zahar se pune la unt si care la galbenusuri (am realizat cand am inceput sa pun ingredientele). Ptr. cine nu are experienta in bucatarie, e important.

tantelu01
•  26.02.2010 10:52:45

Foaaaaarte buna!!!!! Trebuie sa o repet la cantitati duble. E o prajitura usoara, gustoasa. Are insa un cusur f. mare: se termina asa de repede.....
Felicitari.

bety25
•  25.01.2010 14:00:21

nu stiam,scuze.o sa incerc reteta.

madallina
•  20.01.2010 22:07:48

:)Tocmai de aceea se numeste 'prajitura desteapta'....in timpul coptului,se diferentiaza doua blaturi si o crema.

bety25
•  15.01.2010 12:42:40

in poze se vede si o crema sau mi se pare?atunci unde sunt ingredientele pentru ea?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Desteapta Mea