Untul, zaharul si 5 linguri lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, faina (faina nu mai mult de 5 linguri) si laptele, amestecand tot timpul.
Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie amestecand usor de sus in jos. Toata compozitia se toarna intr-o tava (unsa sau imbracata cu hartie de copt). Se coace la 150 grade C, 50-60 min.
Se taie rece.
Se poate servi cu scortisoara deasupra.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii