Ingrediente
● 4 oua |
● 1/2 litru lapte |
● 100 g unt |
● 150 g zahar |
● 5 linguri faina |
● zahar vanilat |
● coaja de lamaie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie amestecand usor de sus in jos. Toata compozitia se toarna intr-o tava (unsa sau imbracata cu hartie de copt). Se coace la 150 grade C, 50-60 min.
Se taie rece.
Se poate servi cu scortisoara deasupra. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Desteapta Mea" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
pana la 12 rate
Comentarii
• 21.01.2012 19:24:17
ramane moaleeee si dupa 1 ora jum :( are consistenta de crema de zahar ars
• 11.03.2010 09:22:14
Crema se alege singura la copt. Cand torni compozitia aia zemoasa in tava, nici nu visezi ca o sa iasa trei straturi diferite. La mine se comanda acum in fiecare saptamana cate o tava....desteapta :) La reteta de prajitura "desteapta mea II" este si specificatia ca tava in cuptor trebuie pusa pe ultimul nivel de sus, si nu trebuie deschis cuptorul o ora. Focul trebuie f. mic, cum spune reteta, la 150grade.
• 26.02.2010 10:55:37
Am uitat sa ti spun ca nu precizezi care zahar se pune la unt si care la galbenusuri (am realizat cand am inceput sa pun ingredientele). Ptr. cine nu are experienta in bucatarie, e important.
• 26.02.2010 10:52:45
Foaaaaarte buna!!!!! Trebuie sa o repet la cantitati duble. E o prajitura usoara, gustoasa. Are insa un cusur f. mare: se termina asa de repede.....
Felicitari.
• 20.01.2010 22:07:48
:)Tocmai de aceea se numeste 'prajitura desteapta'....in timpul coptului,se diferentiaza doua blaturi si o crema.
• 15.01.2010 12:42:40
in poze se vede si o crema sau mi se pare?atunci unde sunt ingredientele pentru ea?
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.01.2012 20:10:17
dupa 2 h am cedat nervos si am oprit cuptorul. a scazut teribil de la 5 cm inaltime a ajuns da 1,5 cm si e o treaba moale cu crusta si blat :((