Ingrediente
● Ingrediente blat: |
● 6 oua |
● 12 lg zahar |
● 12 lg faina |
● 1plic zahar vanilat |
● o lingurita praf de copt |
● Ingrediente crema: |
● un plic crema de vanilie |
● 300 gr frisca |
● sirop de capsuni (pentru insiropare) |
● Glazura |
● 1 borcan gem de capsuni |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusul + zahar + vanilie le amestecam bine, apoi batem albusurile spuma si le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.
Crema:
Preparam crema exact cum scrie pe plic. Pregatim si frisca.
Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.
Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut. . . punem prajitura la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Deny" nu uita sa ii faci un review.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusul + zahar + vanilie le amestecam bine, apoi batem albusurile spuma si le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.
Crema:
Preparam crema exact cum scrie pe plic. Pregatim si frisca.
Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.
Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut. . . punem prajitura la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Deny" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.09.2009 21:55:08
super super super