Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusul + zahar + vanilie le amestecam bine, apoi batem albusurile spuma si le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.
Crema:
Preparam crema exact cum scrie pe plic. Pregatim si frisca.
Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.
Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut. . . punem prajitura la frigider.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum toamna si-a pus amprenta pe noi si in acest sezon, dar si iarna, mie imi place sa folosesc merele in dulciuri asa am...
Invartita cu mereRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii