Prajitura Deny

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Deny

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • un plic crema de vanilie
  • 300 gr frisca
  • sirop de capsuni (pentru insiropare)
  • Glazura
  • 1 borcan gem de capsuni

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusul + zahar + vanilie le amestecam bine, apoi batem albusurile spuma si le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.

Crema:
Preparam crema exact cum scrie pe plic. Pregatim si frisca.

Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.

Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut. . . punem prajitura la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate