Ingrediente
● Blat (forma circulara cu diam de 20 cm): |
● 150 g fulgi de porumb |
● 75 g unt moale |
● 3 linguri miere de albine |
● Crema caramel: |
● 150 ml frisca lichida |
● 2 plicura zahar vanilat |
● 3 lingurite de nes decofeinizat |
● un plic de gelatina |
● o mana de capsuni taiate cubulete |
● Crema fructe: |
● o mana de visine |
● o mana de capsuni |
● 100 ml frisca lichida |
● un plic de zahar vanilat |
● un plic de gelatina |
● Decor: |
● visine si capsuni |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila, pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni.
Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin. Se toarna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele mici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.
Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe, se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toaqrna peste crema caramel, se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Delicia cu Blat din Fulgi de Porumb" nu uita sa ii faci un review.
Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin. Se toarna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele mici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.
Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe, se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toaqrna peste crema caramel, se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Delicia cu Blat din Fulgi de Porumb" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany