Prajitura Delicia cu Blat din Fulgi de Porumb

Postat pe: 23-05-2016
(0)

Ingrediente

Blat (forma circulara cu diam de 20 cm):
150 g fulgi de porumb
75 g unt moale
3 linguri miere de albine
Crema caramel:
150 ml frisca lichida
2 plicura zahar vanilat
3 lingurite de nes decofeinizat
un plic de gelatina
o mana de capsuni taiate cubulete
Crema fructe:
o mana de visine
o mana de capsuni
100 ml frisca lichida
un plic de zahar vanilat
un plic de gelatina
Decor:
visine si capsuni

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila, pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni.
Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin. Se toarna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele mici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.
Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe, se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toaqrna peste crema caramel, se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Delicia cu Blat din Fulgi de Porumb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Delicia cu Blat din Fulgi de Porumb