Prajitura `Delia`

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

600 g faina
550g zahar (200g zahar pudra pt aluat, 150g zahar pudra pt crema, 200g zahar tos pt spuma)
4 oua
1 pachet margarina pt aluat
1/2 pachet unt ( pt crema)
2 borcane gem de maciese
1 sticluta esenta de rom
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
1 lingura cacao
lapte daca e nevoie (la aluat)

Mod de preparare

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.

Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.

Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.

Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.

Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura `Delia`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.s
•  06.05.2008 15:55:27

Ce bine arata si ce buna pare!

adi
•  05.05.2008 23:29:01

nota maxima din partea noastra. Ne-a placut atat de mut incat am desemnat-o reteta saptamanii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura `Delia`