Prajitura `Delia`

Complexitate
redusa
Prajitura `Delia`

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 550g zahar (200g zahar pudra pt aluat, 150g zahar pudra pt crema, 200g zahar tos pt spuma)
  • 4 oua
  • 1 pachet margarina pt aluat
  • 1/2 pachet unt ( pt crema)
  • 2 borcane gem de maciese
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 lingura cacao
  • lapte daca e nevoie (la aluat)

Mod de preparare

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.

Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.

Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.

Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.

Se taie a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)