Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit. Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta, apoi asezam in strat uniform in tava, presand bine cu dosul unei linguri.
Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin, piureul de castane. Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore. Ideal ar fi de seara pana dimineata.
Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte, repartizate uniform pe toata suprafata.
Smantana se mixeaza la viteza maxima incorporanad cate putin zaharul pudra. Cand incepe sa se lege, ca o frisca, adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop, apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure. Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in patrate.
O ciorba delicata si cu gust deosebit, chiar si pentru cei mai mari mofturosi. Crock Pot m-a ajutat sa o prepar fara sa...
Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock PotDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii