Incepem cu pregatirea cremei:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.
Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.
Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.
Punem restul de crema, o nivelam usor.
O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.
Sa aveti pofta!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii