Incepem cu pregatirea cremei:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.
Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.
Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.
Punem restul de crema, o nivelam usor.
O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii