Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Blatul:
Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.
Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Peste crema rece, punem mascarponele, mixam.
Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine.
Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin.
Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema.
Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.