Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Blatul:
Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.
Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Peste crema rece, punem mascarponele, mixam.
Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine.
Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin.
Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema.
Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura cu Blat de Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia