Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • -200-300 g visine, fara samburi, din visinata / compot
  • Blat:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura apa rece
  • -2 galbenusuri
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri nuca prajita si macinata
  • Crema de ciocolata:
  • -80 g unt
  • -100 ml lapte
  • -120 g zahar
  • -100 g cacao, cernuta
  • -200 g ciocolata, rasa
  • -10 g gelatina
  • -400 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Puneti visinele la scurs.

Blat
Bateti albusurile impreuna cu putina sare pana obtineti o spuma tare. Adaugati apoi zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile si mixand bine de fiecare data. La sfarsit, incorporati cu o lingura de lemn, prin rasturnare, faina cernuta impreuna cu cacao si nuca macinata.

Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (30x20 cm).

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Scoateti pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit.

Crema de ciocolata:
Puneti intr-un vas untul, laptele si zaharul si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc.

Dati deoparte si inglobati intai cacao cernuta, apoi ciocolata rasa si amestecati energic pana ce ciocolata este topita. Lasati sa se racesca pana la temperatura camerei.

Intre timp, puneti la inmuiat gelatina in 100 ml apa / compot rece de pe visine si bateti frisca, din care puneti 2- 3 linguri deoparte.

Inglobati restul de frisca in compozitia cu ciocolata.

Incalziti putin gelatina pana devine lichida, avand grija sa nu fiarba; amestecati-o intai cu 2- 3 linguri din crema, apoi incorporati-o in toata crema.

Tapetati cu o folie de plastic mai mare tava in care ati copt blatul, avand grija ca aceasta sa imbrace si marginile.

Asezati blatul racit, ungeti cu ½ din crema de ciocolata, repartizati uniform visinele, apoi acoperiti cu restul de crema.

Puneti din loc in loc din frisca oprita peste crema nivelata si treceti cu varful unui cutit sau cu o scobitoare prin frisca si crema, creand modelul dorit prin usoara amestecare.

Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Pastrati-o la rece si taiati doar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
4
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Chec cu cacao de post
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute