Puneti visinele la scurs.
Blat
Bateti albusurile impreuna cu putina sare pana obtineti o spuma tare. Adaugati apoi zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile si mixand bine de fiecare data. La sfarsit, incorporati cu o lingura de lemn, prin rasturnare, faina cernuta impreuna cu cacao si nuca macinata.
Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (30x20 cm).
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit.
Crema de ciocolata:
Puneti intr-un vas untul, laptele si zaharul si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc.
Dati deoparte si inglobati intai cacao cernuta, apoi ciocolata rasa si amestecati energic pana ce ciocolata este topita. Lasati sa se racesca pana la temperatura camerei.
Intre timp, puneti la inmuiat gelatina in 100 ml apa / compot rece de pe visine si bateti frisca, din care puneti 2- 3 linguri deoparte.
Inglobati restul de frisca in compozitia cu ciocolata.
Incalziti putin gelatina pana devine lichida, avand grija sa nu fiarba; amestecati-o intai cu 2- 3 linguri din crema, apoi incorporati-o in toata crema.
Tapetati cu o folie de plastic mai mare tava in care ati copt blatul, avand grija ca aceasta sa imbrace si marginile.
Asezati blatul racit, ungeti cu ½ din crema de ciocolata, repartizati uniform visinele, apoi acoperiti cu restul de crema.
Puneti din loc in loc din frisca oprita peste crema nivelata si treceti cu varful unui cutit sau cu o scobitoare prin frisca si crema, creand modelul dorit prin usoara amestecare.
Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Pastrati-o la rece si taiati doar inainte de servire.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii