Prajitura:
Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie.
Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin.
Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.
Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Unge o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta.
Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
La final o aromatizam cu vanilia.
Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema.
O dam la rece pentru 1-2 ore.
O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorPrima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...
Zacusca de macrouMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii