Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 80 ml lapte
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 250 gr visine
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 canita miez de nuca
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri smantana de tara, rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic ness

Mod de preparare

Prajitura:
Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie.
Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin.
Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.
Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Unge o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta.
Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
La final o aromatizam cu vanilia.
Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema.
O dam la rece pentru 1-2 ore.
O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie