Prajitura cu Suc de Rosii (de Post)

Postat pe: 10-12-2011
(2)

Ingrediente

10 linguri apa
10 linguri ulei
10 linguri zahar
2 linguri bulion (eu am pus 3 linguri suc de rosii)
un praf sare
2 lingurite bicarbonat de sodiu stins
faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins
Crema 200gr zahar
8-9 linguri faina
900ml apa sau lapte de soia
250 gr margarina
un praf sare
o cana mare cu nuci macinate

Mod de preparare

Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii, foile sant foarte bune si se pot umple cu orice crema va trece prin cap-eu am facut o crema cu zahar ars si nuci macinate.

Se arde zaharul, separat se amesteca faina cu apa sau laptele (eu am facut asa am amesctecat circa 6 linguri de faina cu apa si am adaugat-o peste zaharul caramelizat, apoi la foc mic am adaugat faina ramasa in ploaie ca sa nu se faca cocoloase, la foc mic, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, se lasa apoi la racit, calduta, se adauga apoi margarina si nucile.

Se pune crema intre foi, se pune la presat.
Reteta acestor foi imi place mult, ies niste foi pufoase, e simplu de facut si economic, am sa incerc sa le fac umplute si cu gem amestecat cu nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Suc de Rosii (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Suc de Rosii (de Post)