Prajitura cu Sana si Budinca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Sana si Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca ulei
  • o ceasca sana
  • o ceasca zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat stins intr-o lingurita otet
  • 3 cesti si jumatate faina
  • 2 linguri cacaua
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • Pentru insiropat:
  • 10 ml rom
  • 300 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu sarea si zaharul, dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, iar apoi sana. Se pune bicarbonatul stins in otet, dupa care se adauga faina. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua compozitii se pune zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua si romul.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, dupa care se pune aluatul alb, urmat bineinteles de cel cu cacaua. Aluatul cu cacaua se pune in forma unui cerc si se amesteca usor cu o furculita pentru a da un aspect marmorat. Se da la cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei, dupa care se lasa la racit.

Intre timp se prepara siropul.

Se pun toate ingredientele mentionate intr-un vas si se fierb, dupa care se lasa la racit.

Crema:
Budinca se prepara comform instructiunilor de pe pachet si se pune pe blatul racit si insiropat.

Atentie:Bundinca se pune calda! ! !

Peste budinca se pune nuca de cocos si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora, doua.

Aceasta este o prajitura simpla si usor de facut, care cu siguranta o sa va placa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa