Prajitura cu Sana si Budinca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Sana si Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca ulei
  • o ceasca sana
  • o ceasca zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat stins intr-o lingurita otet
  • 3 cesti si jumatate faina
  • 2 linguri cacaua
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • Pentru insiropat:
  • 10 ml rom
  • 300 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu sarea si zaharul, dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, iar apoi sana. Se pune bicarbonatul stins in otet, dupa care se adauga faina. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua compozitii se pune zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua si romul.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, dupa care se pune aluatul alb, urmat bineinteles de cel cu cacaua. Aluatul cu cacaua se pune in forma unui cerc si se amesteca usor cu o furculita pentru a da un aspect marmorat. Se da la cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei, dupa care se lasa la racit.

Intre timp se prepara siropul.

Se pun toate ingredientele mentionate intr-un vas si se fierb, dupa care se lasa la racit.

Crema:
Budinca se prepara comform instructiunilor de pe pachet si se pune pe blatul racit si insiropat.

Atentie:Bundinca se pune calda! ! !

Peste budinca se pune nuca de cocos si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora, doua.

Aceasta este o prajitura simpla si usor de facut, care cu siguranta o sa va placa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Bucataras.RO

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

M-am tot gandit eu demult la combinatia asta dar tot am amanat-o,acu ia sosit momentul.Imi pare rau ca tot am amanat-o.E...

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala