Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 350 gr branza de vaci
  • 5 linguri indulcitor pulbere
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de rom
  • 400 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • pentru deasupra:
  • 750-800 gr prune
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 100 gr nuci macinate
  • optional:
  • sirop din 70 ml apa+1 lingura miere

Mod de preparare

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie...

In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul este o crema de branza extrem de fina. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, treptat, cate 2-3 linguri deodata, pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba timp de cateva secunde. Ingredientele se amesteca imediat, repetam operatiunea pana terminam faina de incorporat si avem un aluat ferm si nelipicios. Cu o spatula rasturnam aluatul pe o hartie de copt, pulverizam peste aluat putin ulei, iar cu sucitorul intindem o foaie de aluat atat cat este tava in care coacem prajitura.

Punem aluatul cu tot cu hartia de copt in tava, deasupra pudram aluatul cu scortisoara macinata, peste scortisoara punem jumatati de prune cu partea taiata in jos, pudram prunele cu scortisoara, iar deasupra presaram putin zahar brut. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 40-45 minute.


CU 20 minute inainte, adica pe la jumatatea timpului, presaram deasupra nucile maruntite. Dam tava la cuptor pana la expirarea timpului ramas. Lasati prajitura sa se raceasca portionati si serviti, sau fierbeti aproximativ 70 ml apa, lasati sa se raceasca putin(sa nu fie clocotita), adaugati 1 lingura miere. Turnati acest sirop peste prajitura fierbinte, lasati sa se raceasca complet sau pana a absorbit siropul, portionati si serviti. Este un deliciu! Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui
Bucataras.RO

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Imi era dor de un orez cu legume asa ca am incercat noua mea achizitie, oala de fonta de la Crock Pot.

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie