Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Postat pe: 15-10-2018
(0)

Ingrediente

pentru aluat:
350 gr branza de vaci
5 linguri indulcitor pulbere
1 ou
50 ml ulei de floarea soarelui
50 ml lapte
1 praf de sare
1 lingura esenta de rom
400 gr faina
1 lingura praf de copt
1 lingura bicarbonat
pentru deasupra:
750-800 gr prune
2 linguri scortisoara macinata
1-2 linguri zahar brut
100 gr nuci macinate
optional:
sirop din 70 ml apa+1 lingura miere

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

16 portii
Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie...

In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul este o crema de branza extrem de fina. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, treptat, cate 2-3 linguri deodata, pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba timp de cateva secunde. Ingredientele se amesteca imediat, repetam operatiunea pana terminam faina de incorporat si avem un aluat ferm si nelipicios. Cu o spatula rasturnam aluatul pe o hartie de copt, pulverizam peste aluat putin ulei, iar cu sucitorul intindem o foaie de aluat atat cat este tava in care coacem prajitura.

Punem aluatul cu tot cu hartia de copt in tava, deasupra pudram aluatul cu scortisoara macinata, peste scortisoara punem jumatati de prune cu partea taiata in jos, pudram prunele cu scortisoara, iar deasupra presaram putin zahar brut. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 40-45 minute.


CU 20 minute inainte, adica pe la jumatatea timpului, presaram deasupra nucile maruntite. Dam tava la cuptor pana la expirarea timpului ramas. Lasati prajitura sa se raceasca portionati si serviti, sau fierbeti aproximativ 70 ml apa, lasati sa se raceasca putin(sa nu fie clocotita), adaugati 1 lingura miere. Turnati acest sirop peste prajitura fierbinte, lasati sa se raceasca complet sau pana a absorbit siropul, portionati si serviti. Este un deliciu! Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

1.daca nu pulverizati putin ulei peste aluat, in momentul cand il intindeti, acesta se va lipi de sucitor
2.daca vi se pare ca aluatul este prea moale mai adaugati 1-2 linguri faina

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat