Ingrediente
● pentru aluat: |
● 350 gr branza de vaci |
● 5 linguri indulcitor pulbere |
● 1 ou |
● 50 ml ulei de floarea soarelui |
● 50 ml lapte |
● 1 praf de sare |
● 1 lingura esenta de rom |
● 400 gr faina |
● 1 lingura praf de copt |
● 1 lingura bicarbonat |
● pentru deasupra: |
● 750-800 gr prune |
● 2 linguri scortisoara macinata |
● 1-2 linguri zahar brut |
● 100 gr nuci macinate |
● optional: |
● sirop din 70 ml apa+1 lingura miere |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
45min

PORȚII
16 portii
Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie...
In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul este o crema de branza extrem de fina. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, treptat, cate 2-3 linguri deodata, pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba timp de cateva secunde. Ingredientele se amesteca imediat, repetam operatiunea pana terminam faina de incorporat si avem un aluat ferm si nelipicios. Cu o spatula rasturnam aluatul pe o hartie de copt, pulverizam peste aluat putin ulei, iar cu sucitorul intindem o foaie de aluat atat cat este tava in care coacem prajitura.
Punem aluatul cu tot cu hartia de copt in tava, deasupra pudram aluatul cu scortisoara macinata, peste scortisoara punem jumatati de prune cu partea taiata in jos, pudram prunele cu scortisoara, iar deasupra presaram putin zahar brut. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 40-45 minute.
CU 20 minute inainte, adica pe la jumatatea timpului, presaram deasupra nucile maruntite. Dam tava la cuptor pana la expirarea timpului ramas. Lasati prajitura sa se raceasca portionati si serviti, sau fierbeti aproximativ 70 ml apa, lasati sa se raceasca putin(sa nu fie clocotita), adaugati 1 lingura miere. Turnati acest sirop peste prajitura fierbinte, lasati sa se raceasca complet sau pana a absorbit siropul, portionati si serviti. Este un deliciu! Sa va fie de folos!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat" nu uita sa ii faci un review.
In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul este o crema de branza extrem de fina. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, treptat, cate 2-3 linguri deodata, pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba timp de cateva secunde. Ingredientele se amesteca imediat, repetam operatiunea pana terminam faina de incorporat si avem un aluat ferm si nelipicios. Cu o spatula rasturnam aluatul pe o hartie de copt, pulverizam peste aluat putin ulei, iar cu sucitorul intindem o foaie de aluat atat cat este tava in care coacem prajitura.
Punem aluatul cu tot cu hartia de copt in tava, deasupra pudram aluatul cu scortisoara macinata, peste scortisoara punem jumatati de prune cu partea taiata in jos, pudram prunele cu scortisoara, iar deasupra presaram putin zahar brut. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 40-45 minute.
CU 20 minute inainte, adica pe la jumatatea timpului, presaram deasupra nucile maruntite. Dam tava la cuptor pana la expirarea timpului ramas. Lasati prajitura sa se raceasca portionati si serviti, sau fierbeti aproximativ 70 ml apa, lasati sa se raceasca putin(sa nu fie clocotita), adaugati 1 lingura miere. Turnati acest sirop peste prajitura fierbinte, lasati sa se raceasca complet sau pana a absorbit siropul, portionati si serviti. Este un deliciu! Sa va fie de folos!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
1.daca nu pulverizati putin ulei peste aluat, in momentul cand il intindeti, acesta se va lipi de sucitor2.daca vi se pare ca aluatul este prea moale mai adaugati 1-2 linguri faina
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany