Prajitura cu Piersici in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Piersici in Aluat

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 200 gr de zahar tos (vezi nota 1)
  • 3 oua (vezi nota 2)
  • 110 gr faina de prajituri
  • 125 gr unt topit
  • cremos
  • 1 lingura cu praf de copt
  • 4 piersici parfumate dar nu foarte moi
  • sa le puteti taia cuburi cu un cutit
  • 1/2 pahar de lapte apare in reteta originala
  • dar eu nu l-am pus caci aluatul meu era oricum moale
  • l-am varsat in tava fara probleme

Mod de preparare

Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar

Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze

Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa.

Incalziti cuptorul la 180°c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic).

Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu).

Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet).

Coaceti la 180°c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca..
E un aluat cremos, umed si seamana putin cu cel care are iaurt in compozitie.

Servita dimineata la micul dejun sau ca si desert alaturi de putina frisca, inghetata sau simpla ... se maninca cu lingurita sau furculita de desert pentru ca este usor cremoasa nu o puteti taia felii ca pe chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia