Prajitura cu Pere (de Vara)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Pere (de Vara)

Ingrediente

  • in loc sa masor cu paharul am masurat cu cana americaneasca cup : -) deci:
  • 2 oua
  • 2 cup (pahare) faina alba pentru prajituri
  • 1 cup zahar tos
  • 1/2 cup lapte
  • 1/2 cup ulei (de floarea soarelui am folosit eu)
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamie (netratata)
  • tava unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina
  • tava 3320 cm
  • 4 pere de vara (soiul italian coscia, sunt foarte dulci)

Mod de preparare

- amestecam cu mixerul sau numai cu telul in forma de para zaharul cu ouale pina cind devine spuma
- adaugam laptele si uleiul amestecate si varsate in compozitia de oua si zahar amestecind ca sa se incorporeze bine
- amestecam faina cernuta cu praful de copt (al meu era vanilat)

- varsam faina cu praful de copt in ploaie peste restul ingredientelor deja amestecate si amestecam incet cu telul sau cu o lingura de lemn pina cind se incorporeaza perfect si nu exista cocoloase
- ungem tava cu grasime si presaram faina sau punem hirtie de copt umezita si stoarsa bine in pumn
- varsam compozitia in tava si asezam perele*

*perele dupa ce le-am spalat le taiem in jumatati pe verticala si le scoatem casuta cu seminte apoi le crestam ca pe un evantai sau chiar le taiem felii pe verticala (nu foarte subtiri caci ele fiind un soi varatec sunt oricum delicate si se vor coace foarte usor).

Eu nu am curatat coaja perelor penytru ca sunt un soi varatec si deci foarte delicat, coaja subtire, pulpa sucoasa si foarte dulce cum spuneam insa daca folositi alt soi de pere mai bine le curatati coaja care poate altfel sa rezulte prea groasa si tare dupa ce se coace

- introducem tava cu prajitura in cuptorul deja incalzit la 190°c si coacem cca 35-40 minute (evident ca pentru orice prajitura facem proba cu scobitoarea care introdusa in aluat - atentie sa nu o introduceti in fructe - trebuie sa iasa uscata)
Aceasta prajiturica servita cu o lingura de crema/ inghetata sau chiar frisca alaturi este mi-nu-na-ta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute