Prajitura cu Nutella

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 150 g ciocolata rasa
  • 150 g faina
  • praf de copt
  • 1000 ml smintina dulce lichida
  • 4 pliculete intaritor frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat suma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, se adauga treptat apa, uleiul, cacaoa, ciocolata, faina si praful de copt. Se amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie. Se tine aprox 25 de minute in cuptorul incins la 160 de grade. Se lasa la racit.

Smintina se bate frisca cu intaritorul. Jumatate din frisca se intinde peste blatul racit. Cealalta jumatate de frisca se amesteca cu nutella, dupa gust, nu prea multa ca sa nu iasa prea dulce. Si se intinde si ea deasupra celei albe. Deci vom avea un blat de ciocolata, o crema alba din frisca si pe deasupra alta crema din frisca cu nutella.

Se lasa la rece.
Se poate decora cu cacao, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Quiche de broccoli cu sunca si branza
Bucataras.RO

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Quiche de broccoli cu sunca si branza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala