Pentru blat - se freaca galbenusurile cu 8 linguri de ulei, cu 8 linguri de zahar. Dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Se amesteca pana devine un aluat mai tare. Din acesta se opreste o bucatica cam cat un mar mediu. Se intinde o foaie si se pune in tava tapetata, deasupra foi se pune gemul de caise.
Albusurile se bat bine cu cele 8 linguri de zahar si se amesteca cu nuca si se pune deasupra gemului.
Se rade aluatul ramas peste nuca si se da la copt.
Dupa ce sa copt si racit, se taie in patratele si se pudreaza.
Pofta buna.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm facut o pasiune pentru Panini Maker de la Breville si de cand l-am primit, i-am si facut loc la bucatarie. Ma bucur sa va...
Clatite cu nuci si miereReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii