Se amesteca galbenusurile cu zaharul si bicarbonatul stins cu lamaie si putina apa (din cele 10 linguri). Separat se bat albusele cu zaharul (50 gr) si cele doua compozitii se amesteca, se pun in tava unsa si fainata (eu pun hartie unsa doar) si se da la cuptor la temperatura medie.
Cind este rece blatul se taie. Se amesteca zaharul cu cacaoa si cu laptele apoi se pune untul taiat si se pune la foc (reteta spune ca se pune pe baia de aburi dar eu nu am pus niciodata) pina se face ca o smantana mai lichida.
Blatul se taie in bucati mai mici sau mai mari (dupa dorinta fiecaruia, eu de regula le tai de grosimea unui deget si lungi cam de trei cm), fiecare bucata de blat taiat se cufunda in crema de cacao calda si apoi se scoate si se tavaleste prin nuca de cocos (amestecata sau nu, asta din nou dupa dorinta fiecaruia, cu zahar)
Se pune in chese de hirtie si se lasa jumate de ora la frigider. Se acopera cu o folie de plastic ca sa nu se usuce si stau citeva zile proaspete. Sper sa va placa
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii