Se amesteca galbenusurile cu zaharul si bicarbonatul stins cu lamaie si putina apa (din cele 10 linguri). Separat se bat albusele cu zaharul (50 gr) si cele doua compozitii se amesteca, se pun in tava unsa si fainata (eu pun hartie unsa doar) si se da la cuptor la temperatura medie.
Cind este rece blatul se taie. Se amesteca zaharul cu cacaoa si cu laptele apoi se pune untul taiat si se pune la foc (reteta spune ca se pune pe baia de aburi dar eu nu am pus niciodata) pina se face ca o smantana mai lichida.
Blatul se taie in bucati mai mici sau mai mari (dupa dorinta fiecaruia, eu de regula le tai de grosimea unui deget si lungi cam de trei cm), fiecare bucata de blat taiat se cufunda in crema de cacao calda si apoi se scoate si se tavaleste prin nuca de cocos (amestecata sau nu, asta din nou dupa dorinta fiecaruia, cu zahar)
Se pune in chese de hirtie si se lasa jumate de ora la frigider. Se acopera cu o folie de plastic ca sa nu se usuce si stau citeva zile proaspete. Sper sa va placa
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii