Prajitura cu nuca de cocos (II)

Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos (II)

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pt foi :
  • 300 gr faina
  • 150 gr untura (sau 200 gr rama)
  • 2 galbenusuri oua ptrfoi
  • 2 ling cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • smantana (sau iaurt)
  • Ingrediente umplutura dintre foi :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Ingrediente crema :
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri de faina
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 gr rama(sa fie cub nu cutie )
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Compozitia pt. foi:
300 gr faina se freaca cu 150 gr. untura , se adauga 2 galbenusuri de ou, 100 gr zahar, 1 praf de copt , 2 linguri cacao, 1 praf de sare si smantana cat ia aluatul.
Se fac 2 foi.
Se intinde o foaie in tava si peste ea se pune urmatoarea

Umplutura :
6 albusuri se bat spuma tare cu 200 gr. zahar si se adauga 200 gr. nuca cocos .
Se pune deasupra a doua foaie si se pune la cuptor .
Dupa ce a copt , scoatem prajitura si o lasam sa raceasca bine.
Intre timp pregatim creme ce vine deasupra in felul urmator:

Crema:
6 galbenusuri le frecam cu 5 linguri de faina,1 lingura zahar ,3 plic zahar vanilat si adaugam treptat 500 ml lapte. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam sa raceasca si aceasta compozitie si intre timp se freaca 250 gr unt (Rama cubulet) cu 200 gr. zahar.

Cand compozitia cu galbenusuri a racit adaugam la el untul frecat si amestecam bine pane se omogenizeaza totul.

Crema se pune deasupra prajiturii racite si se orneaza cu cacao,sau ciocolata razuita. Se lasa la rece aproximativ jumate ora dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos