Prajitura cu nuca

Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca

Ingrediente

  • Blatul
  • 200 gr unt sau margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 200 grnuci macinate sau alune
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de vanilie
  • 6 albusuri
  • Glazura
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • ciocolata pentru ras deasupra

Mod de preparare

Se amesteca untul sau margarina cu zaharul bine ,pana devine o crema, se adauga, nucile, cacao, faina, jumatate lingurita de bicarbonat, se amesteca si apoi se pun albusurile batute spuma.

Se amesteca incet iar apoi se pune totul in tava unsa cu unt si tapetata de faina (sau cu hartie de cuptor), la foc potrivit.
Intre timp facem glazura , batem cu mixerul bine galbenusurile cu zaharul, pana cand devine o crema.

Dupa circa 15 minute , scoatem tava din cuptor si turnam glazura deasupra, intindem si nivelam incet cu o lingura pe toata suprafata, apoi o punem iar in cuptor, facem focul mai mic si o mutam in partea de sus a cuptorului.

Se mai tine circa 25 minute, micsorand putin din foc, verificam ca glazura s-a intarit bine. Scoatem din cuptor prajitura si radem asa calda cum este, ciocolata, apoi taiem imediat, asa calda.
Ca sa evitam sa nu se rupa glazura deasupra, taiem calda cu un cutit ascutit bine, procedand foarte incet.

Tava sa fie de marime normala, circa 36/28 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ciuperci de padure cu smantana
Bucataras.RO

Ciuperci de padure cu smantana

 Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale

Ciuperci de padure cu smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!