Se amesteca untul sau margarina cu zaharul bine ,pana devine o crema, se adauga, nucile, cacao, faina, jumatate lingurita de bicarbonat, se amesteca si apoi se pun albusurile batute spuma.
Se amesteca incet iar apoi se pune totul in tava unsa cu unt si tapetata de faina (sau cu hartie de cuptor), la foc potrivit.
Intre timp facem glazura , batem cu mixerul bine galbenusurile cu zaharul, pana cand devine o crema.
Dupa circa 15 minute , scoatem tava din cuptor si turnam glazura deasupra, intindem si nivelam incet cu o lingura pe toata suprafata, apoi o punem iar in cuptor, facem focul mai mic si o mutam in partea de sus a cuptorului.
Se mai tine circa 25 minute, micsorand putin din foc, verificam ca glazura s-a intarit bine. Scoatem din cuptor prajitura si radem asa calda cum este, ciocolata, apoi taiem imediat, asa calda.
Ca sa evitam sa nu se rupa glazura deasupra, taiem calda cu un cutit ascutit bine, procedand foarte incet.
Tava sa fie de marime normala, circa 36/28 cm.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii