Prajitura cu Ness

Complexitate
redusa
Prajitura cu Ness

Ingrediente

  • Blat:
  • -140 g nuca macinata
  • -140 g zahar pudra
  • -6 oua
  • -1 1/2 lingura faina
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -300 g unt la temperatura camerei
  • -200 g zahar pudra
  • -2 galbenusuri
  • -50 g nuca prajita si zdrobita
  • -1- 1 1/2 lingura ness sau cafea foarte concentrata
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata tableta cu min 75 % cacao
  • -6 g cacao
  • -100 ml smantana pentru frisca cu min 30 % grasime
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Blat:
Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase si se albesc.
Inglobati nuca macinata, treptat albusurile batute spuma tare si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Crema:
Frecati spuma untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul este topit.
Adaugati pe rand galbenusurile, omogenizand bine de fiecare data, apoi, nuca si ness-ul. Omogenizati bine.
Intindeti crema peste blatul racit.
Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala si sa puneti crema intre foile de blat.

Glazura:
Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare.

Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata.
Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi.

Ornati presarand deasupra nuca prajita si macinata.

Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici