Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de portocale

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de portocale

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Pt mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • Pt crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Pt glazura :
  • -50 gr unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 gr ciocolata

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le-am batut impreuna cu zaharul , apa de trandafir , scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul
Adaugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea)
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit .
Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic , iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare . Amestecam rapid avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .
Lasam la racit , trebuie sa se raceasca bine .
Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .
Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale ,amestecand continu . Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa .
Dam crema la frigider.
Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .
Asamblam prajitura :
Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam , apoi punem crema de portocale toata , nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .
Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .
Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 gr unt nesarat si cu 100 gr ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore )
Decorati dupa cum doriti si serviti ..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Bucataras.RO

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat