Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat, se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta, se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.
Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii