Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 gr nuca macinata
  • 300 gr morcovi rasi fin
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 1 praf de sare
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr unt gras
  • 100 gr afine de cultura
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • Ciocolata
  • Bombonele confetti colorate
  • Tigarete din ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat, se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta, se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.


Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie