Prajitura cu Migdale

Complexitate
redusa
Prajitura cu Migdale

Ingrediente

  • Ganache de ciocolata
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -250 g ciocolata cu lapte / amaruie sau combinate, rupta in bucatele
  • Pentru migdalele caramelizate si crema de migdale
  • -200 g zahar
  • -1 pachet de zahar vanilat
  • -150 g migdale , decojite
  • -500 ml smantana pentru frisca, rece
  • -10 g gelatina granule / 6 foite de gelatina
  • -150 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 g unt, la temperatura camerei
  • -1 ou mare sau 2 mici
  • -1/2 pachet praf de copt
  • -150 g migdale , decojite si macinate / migdale macinate
  • -faina
  • Pentru finisarea foii superioare
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -50 g miere
  • -200 g migdale, feliate

Mod de preparare

Ganache de ciocolata
Puneti ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara, la bain- marie, la foc mic.
Amestecati continuu pana ce obtineti un amestec omogen si ciocolata este topita complet.
Lasati la racit, apoi dati la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru migdalele caramelizate
Puneti la caramelizat, intr-o craticioara, zaharul, zaharul vanilat, migdalele* decojite, la foc mic, amestecand, pana capata culoarea coniacului.
Rasturnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasati la racit, apoi macinati sau tocati grosier, dupa preferinta.

Puneti smantana pentru frisca la rece.
Puneti gelatina la hidratat in 2- 3 linguri de apa rece.

Foi
Amestecati zaharul, zaharul vanilat, untul, oul, praful de copt si migdalele macinate, intr-un bol.
Framantati si daugati tot cate putina faina, pana ce obtineti un aluat elastic si care nu se lipeste de vas si mana.
Impartiti in 4 parti egale.
Luati pe rand cate o bucata si intindeti cate o foaie subtire de aluat, direct pe o hartie de copt, pe dosul careia ati trasat dimensiunile tavii (32 x 22 cm).

Transferati cu hartie cu tot pe dosul tavii, dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 180 grade pana cand marginile prind o usoara tenta bruna. Reduceti apoi focul la 150 grade si mai lasati cateva minute, pana ce foaia se intareste, dar nu isi schimba vizibil culoarea (Atentie! Foaia de aluat se coace foarte repede!).
Rasturnati foaia pe un gratar, indepartati hartia de copt, readuceti-o la pozitia normala si lasati la racit.
Procedati identic cu inca 2 foi (in total sa aveti 3 foi coapte), avand grija ca acestea sa le lasati separat la racit si nu suprapuse.

Pentru finisarea foii superioare
Intindeti in foaie a 4- a bucata de aluat si transferati impreuna cu hartia de copt in interiorul tavii.
Separat, dati in clocot smantana pentru frisca, zaharul, zaharul vanilat, mierea si amestecati pana ce zaharul este topit.

Adaugati migdalele feliate, retrageti imediat de pe foc, omogenizati si turnati asa fierbinte peste foaia de aluat, apoi intindeti compozitia, repartizand-o uniform.
Dati repede la cuptorul incins si coaceti doar la 150 grade, pana ce foaia este coapta si primeste o tenta aurie.

Scoateti pe un gratar si indepartati cu grija hartia de copt, fara a rasturna foaia.
Lasati la racit.

Pentru crema de migdale
Mixati bine crema ganache racita si separat bateti frisca.
Mixati-le apoi impreuna, adaugand si migdalele caramelizate care au fost macinate / tocate grosier.

Topiti gelatina la bain- marie, lasati-o sa se racesca pana la temperatura camerei, omogenizati-o cu 2- 3 linguri din crema mixata mai sus, apoi inglobati-o in toata crema si omogenizati bine.

Asamblare
Intindeti 1/3 din ganache-ul de ciocolata pe prima foaie si acoperiti cu 1/3 din crema cu migdale caramelizate. Dati pentru 5 min tava la congelator.

Asezati foaia 2, 1/3 din ganache, 1/3 din crema cu migdale caramelizate; foaia 3, restul de ganache si de crema cu migdale caramelizate.

Asezati desupra foaia finisata cu fulgii de migdale.

Dati prajitura la frigider, pentru cel putin 4 ore inainte de a o taia sau cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliata, in portii mici.
* Daca nu aveti migdale decojite, urmati pasii de la Cum se decojesc migdalele crude.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia