Prajitura cu miere si multa frisca

Complexitate
redusa
Prajitura cu miere si multa frisca

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura plina de miere
  • un praf de scortisoara
  • 100 g nuca pisata
  • o lingurita bicarbonat dizolvat in lamaie
  • 400-500 g faina
  • 1 litru smantana

Mod de preparare

Se face o coca din toate ingredientele (mai putin smantana) si se lasa la rece 24 de ore. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii. Coca se intinde mai greu pt ca e destul de tare si contine si nuca, dar cu putina rabdare iese.

Se bate smantana si se face frisca dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar.
Intre foi se pune frisca si ... aproape gata. Aproape, pentru ca se pune la rece sa se inmoaie foile min. 12 ore.

E o prajitura care nu are un aspect deosebit, dar are un gust absolut extraordinar, e racoroasa si poti mana la nesfarsit. Ca defect major: o incepi azi si o mananci poimaine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici