Untul sau margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cate un ou (se adauga urmatorul, numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte), se adauga si esenta, apoi faina amestecata cu cacaua, scortisoara si praful de copt si la urma, merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se intinde uniform aluatul. Deasupra se presara pe toata suprafata stafidele inmuiate in apa rece, cu cateva ore inainte de a prepara prajitura. Se da la copt, in cuptorul preincalzit, 20 minute, la foc potrivit.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marie. Se mai lasa la rece o ora, sa se intareasca glazura.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii