Untul sau margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cate un ou (se adauga urmatorul, numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte), se adauga si esenta, apoi faina amestecata cu cacaua, scortisoara si praful de copt si la urma, merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se intinde uniform aluatul. Deasupra se presara pe toata suprafata stafidele inmuiate in apa rece, cu cateva ore inainte de a prepara prajitura. Se da la copt, in cuptorul preincalzit, 20 minute, la foc potrivit.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marie. Se mai lasa la rece o ora, sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală
Desert tiramisu cu capsuniRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii