Untul sau margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cate un ou (se adauga urmatorul, numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte), se adauga si esenta, apoi faina amestecata cu cacaua, scortisoara si praful de copt si la urma, merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se intinde uniform aluatul. Deasupra se presara pe toata suprafata stafidele inmuiate in apa rece, cu cateva ore inainte de a prepara prajitura. Se da la copt, in cuptorul preincalzit, 20 minute, la foc potrivit.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marie. Se mai lasa la rece o ora, sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii