Prajitura cu mere si nuci, de post

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si nuci, de post

Ingrediente

  • Aluat prajitura:
  • 4 cani de mere rase (1100 g);
  • o cana de nuca taiata grosier (170 g);
  • 3 cani zahar (900 g);
  • 3 cani faina (660 g);
  • un praf de copt (10 g);
  • o lingurita de scortisoara macinata (3 g)
  • Sirop:
  • 20 linguri zahar (rase);
  • 20 linguri apa;
  • o lingura cacao (cu varf);
  • doua linguri ulei
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se omogenizeaza totul.

Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia obtinuta in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele prezentate si se pun la foc pana cand dau in clocote. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa sa patrunda in ea si sa se raceasca, apoi se poate servi.

Optional, prajitura se poate orna cu bucatele de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute