Prajitura cu Mere si Iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Iaurt

Ingrediente

  • - 6 linguri cu ulei
  • - 6 linguri cu zahar
  • - 12 linguri cu faina
  • - 400 g iaurt
  • - 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
  • - arome (scortisoara si vanilie)
  • Pentru umplutura:
  • -1,5 kg mere

Mod de preparare

Merele se dau pe razatoarea mare si se storc foarte bine de zeama pe care o lasa si se amesteca cu scortisoara (eu nu am pus pentru ca nu imi place scortisoara).

Intre timp amestecam uleiul cu zaharul pana obtinem o pasta, adaugam iaurtul si mixam, punem faina si la sfarsit punem bicarbonatul si vanilia. Amestecam pana la omogenizare.

Aceasta compozitie o vom imparti in doua. Intr-o tava nu foarte mare, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina, punem jumatate din compozitie nivelam, apoi adaugam merele rase si scurse foarte bine. Presaram zahar deasupra si turnam apoi si jumatatea cealalta de compozitie.

Punem tava in cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute pana la rumenire.

Se taie dupa ce se raceste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Supa de pui cu taitei lati
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei lati

Supa de pui cu taitei lati
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola