Prajitura cu Mere si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • 2-25 kg mere
  • 50 gr rama
  • 150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt
  • 1 mana nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • Necesare pentru crema:
  • 2 plicuri budinca vanile
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 3 oua
  • 250 gr rama cub

Mod de preparare

Din cele 8 oua facem un blat de piscot (batem spuma albusurile, galbenusurile se freaca spuma cu 8 linguri zahar. Se amestec albusurile batute cu galbenusurile se adauga cele 8 linguri faina si 1/2 plic praf de copt).

Merele le curatam si le taiem cubulete. Nucile le taiem in patru (nu foarte marunt). Ungem tava cu rama din abundenta si asezam in ea merele taiate cubulete, le prasaram cu zaharul amestecat cu scoartisoara, deasupra punem cateva bucatele de rama si dam tava la cuptorul care l-am incalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana merele se inmoaie.

Scoatem tava punem deasupra nucile, stafidele si compozitia de piscot si dam tava din nou la cuptor pana picotul e copt( in prima faza lasam cuptorul la foc mare pentru aproximativ 5 minute apoi reducem focul la minim pana piscotul e copt, facem proba cu scobitoarea ).

Cand piscotul e copt scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca un pic apoi ne asiguram ca piscotul nu e prins de margini si rasturnam continutul pe o tava, astfel merele vor ajunge deasupra si piscotul dedesubt. Lasam ca acesta sa raceasca si intre timp ne ocupam de crema ce va veni pusa deasupra merelor.

Preparare crema:
Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 8 linguri de zahar, 400 ml lapte si le punem la fiert pana se ingroase apoi adaugam 3 galbenusuri de ou si amestecam bine. Albusurile de la cele 3 oua le batem spuma tare cu 3 linguri de zahar si adaugam la budinca amestecand cu grija pana se incorporeaza.

Luam de pe foc crema si lasam la racit. Intre timp 250 gr rama cub mixam cu mixerul impreuna cu 2-3 linguri zahar pentru 3-4 minute apoi il adaugam la crema racita si se amesteca pana se omogenizeaza.

Crema astfel obtinuta o vom turna deasupra merelor, nivelam crema si asezam prajitura la rece pentru cateva ore dupa care se taie si se serveste cu frisca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa