Prajitura cu Mere Finlandeza

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Finlandeza

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 300 gr rama
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr nuca macinata
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 5 kg mere (poate sa fie chiar si 2 kg)
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanile

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm.

In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat.

Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte.

Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic.

Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie