Prajitura cu Mere fara Blat

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere fara Blat

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -50 g unt, topit
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -2- 3 pliculete de zahar vanilat
  • -1 l lapte
  • -5 linguri faina
  • Bezea
  • -6 albusuri
  • -6 linguri zahar

Mod de preparare

Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere.

Pentru crema
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte.

Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa.
Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta.

Pentru bezea
Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat.
Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma.

Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie.
Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.

Serviti portionata, la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Sfanj (Gogosi marocane)
Bucataras.RO

Sfanj (Gogosi marocane)

Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de...

Sfanj (Gogosi marocane)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere